Cea de-a treia ediție a Săptămânii UE a programării


10-18 octombrie 2015

  „Competențele informatice sunt esențiale pentru o veritabilă piață unică digitală și ne ajută să înțelegem cum este construită lumea în care trăim, din ce în ce mai conectată. Învățând programarea, nu doar că dobândim capacitatea de a crea un software, dar ne și îmbunătățim creativitatea și abilitățile de soluționare a problemelor, de comunicare și de colaborare, atât de necesare pe piața muncii de azi și de mâine”, afirmă Andrus Ansip, vicepreședinte pentru piața unică digitală.

Ideea este de a arăta cum se poate da viață ideilor cu ajutorul limbajelor de programare, de a face ca programarea să fie mai vizibilă, de a demistifica aceste competențe și  de a-i reuni pe cei motivați pentru a se forma. Sunteți o școală, un copil, un programator, un tânăr, un părinte, un profesor sau o întreprindere care dorește să organizeze un eveniment pentru Săptămâna programării? Acum este timpul să începeți să-l planificați și să-l postați pe harta codeweek.eu.

Săptămâna UE a programării este o mișcare condusă de voluntari care promovează această activitate în țările lor, în calitate de ambasadori ai Săptămânii programării. Această inițiativă a fost lansată în 2013 de către un grup de tineri consilieri pentru agenda digitală. Anul trecut, peste 150 000 de persoane au participat la 4 200 de evenimente, în 36 de țări din Europa și din afara ei.

Milioane de copii, tineri, adulți, părinți, profesori, antreprenori și factori de decizie se vor întâlni din nou la evenimente și în săli de clasă din întreaga Europă, pentru a învăța să modeleze lumea cu ajutorul programelor informatice.

Detalii eng  rom
Materiale